lauantai 15. syyskuuta 2012

Ydinvoimaa?

Arvoisa kaupungin johtaja ilmoitti eilen että Oululla on ylimääräistä rahaa ja se pitäisi sijoittaa Pyhäjoen ydinvoimala hankkeeseen. Tässä vaiheessa laitettaisiin muutama miljoona jotta tulevaisuudessa voisimme sijoittaa kaksikymmentä miljoonaa. Vajaa kuukausi sitten tuskaili sama kaveri sitä kuinka rahat eivät riitä ja säästöjä on saatava aikaiseksi.
Samaan aikaan kun Suomeen ollaan rakennuttamassa kahta ydinvoimalaa ilmoittavat Saksa ja Japani sulkevansa kaikki ydinvoimalansa. Joku tietenkin väittää heidän laitostensa olevan vanhoja jotka on loppuun ajettu, vanhoja toki mutta miksei niitä korvata uusilla. Areva rakentaa Olkiluotoon laitosta jonka valmistumista viivytetään milloin mistäkin syystä, nähtäväksi jää valmistuuko laitos koskaan.
Pennasen mukaan kun rahaa tuntuu olevan ylenmäärin energian tuotantoon ehdotan että rahat käytetään uusiutuvien energian tuotantomallien kehittämiseen. Meillä on täällä yksi maan parhaista yliopistoista jossa löytyy tieto taitoa, heille kaupungin johtajan mainitsema summa varmasti kelpaisi.
Ydinvoiman rakentamista ei voi puolustella edes teollisuuden energian tarpeella, EK-pyrkii koko ajan siirtämään tuotantoa halvempien työvoimakustannusten maihin. Miten EU:n läpi ajama rikkidirektiivi Itämerelle tulee vaikuttamaan teollisuuden kehittymiseen? Metsäteollisuus ry ilmoitti kustannusten nousevan 200 milj / vuosi, samaan aikaan Wärtsilä ilmoitti yhden rikkipesurin hinnaksi 2-4 milj. Metsäteollisuuden ilmoittamalla vuosittaisella summalla valjastetaan 50-100 laivaa tarvittavilla pesureilla.
Oulu ei tarvitse ydinvoimaa, laitetaan rahat uusiutuvien energian tuotantomallien kehittämiseen. Sillä tavalla luomme uusia työpaikkoja tulevaisuudessa omalle talousalueelle, tutkimus tukee tuotekehitystä ja tuotantoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti