perjantai 12. lokakuuta 2012

Vaalikylä on avattu

Tänään olen ollut aamusta asti menossa ja valmistellut huomista päivää. Aamulla kävin hakemassa leipomosta kolmesataa leipää, tarkoitus jättää vaalikylän tungos hetkellisesti pitkin päivää taakse ja käydä jututtamassa ihmisiä Rotuaarilla pyörän kanssa. Tavarapyörä tietenkin on täynnä leipomon tuotteita
. Vaalikylän avajaisissa oli paljon ehdokkaita paikalla, moni varmasti paikalla YLE:n houkuttelemana. Onneksi myös äänestäjiä oli kiitettävästi liikkeellä. Toivottavasti huomenna tilanne kääntyy siten että äänestäjiä on enemmän ja ehdokkaita vähemmän.
Päivä meni vaaliajeluissa ympäri kaupunkia, hieman ehkä hupiakin ajellen kun syömässä piti välillä käydä. Ei ehdokas pelkällä pullalla ja kahvilla päivää pärjää. Moni ihminen tuli juttelemaan ja kyselemään pyörästä ja sen mahdollisista kuljetusominaisuuksista. Nuo keskustelut ovat itselle mieleisiä kun huomaa kuinka ihmiset ymmärtävät pyöräilyn ekologiset ja terveydelliset vaikutukset.
Toki muistakin asioista keskustellaan mutta pyörä on monelle helpotus jonka välityksellä voi tulla juttelemaan. Viimeistään t-paita paljasti minun olevan ehdokas, Rotuaarilta kivikukolla käyntiin meni melkein tunti. Snellmannin puiston roska-astialla käydessä aikaa tuhraantui suunnilleen saman verran. Normaalisti tuossa ajassa matkaa taittuisi melkein 20 kilometriä.
Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat toinen puhetta herättänyt aihe, kuntatalouden ohella. Taloutta olemme opetelleet vasemmiston lukupiirissä Jari-Pekka Kanniaisen opastuksella. Olemme huomanneet kuinka luvut saadaan näyttämään juuri sellaisilta kuin kulloiseenkin tarkoitukseen on tarpeellista.  Kiitos Jari-Pekalle hyvistä tunneista joiden aikana on meitä opastanut kuntatalouden saloihin.
Illalla kotiin tullessa kävin vielä mutkan Merikulmassa nauttimassa yhden tumman oluen vasemmiston bileissä. Paikalla oli porukkaa runsaasti nauttimassa Pehkosen Mikan musisoinnista, Mika taitaa olla suomalaisen musiikin elävä jukeboksi ja köyhän miehen karaoke, saa soittaa ja laulaa itse.
Illan hämärtyessä suuntasin kotiin lasten kanssa ruokailemaan ja saunomaan. Nyt on hetki aikaa rentoutua ja huomen aamulla jatketaan kiihtyvällä vauhdilla kohti vaaleja.
Kuvia tuli päivän aikana otettua kolmisen kymmentä, valitettavasti kun on itse kameran väärällä puolen niin näkyvyys jää itselle heikoksi. Todisteena noita silti voi käyttää että olen ollut paikalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti