lauantai 24. marraskuuta 2012

Kärppä arena

Kaleva kertoi hienosti kuinka Kärpät haluavat uuden hallin jossa pelata tulevina vuosina lätkää. Toki Raksilan halli on jo vanha, mutta silti siellä on sovittu hyvin kiekkoa pelaamaan. Muutama vuosi sitten kaupunki teki isoja remontteja halliin, oliko kyseessä pelkkä pikainen tekohengitys vai onko kärppien nälkä kasvanut syödessä?
Nyt Kärppäjohto haluaisi purkaa nykyisen paloaseman ja siirtää vanhan maisemoidun kaatopaikan pois pikkukankaalta tulevan kongressihallin tieltä. Kuinka järkevää on alkaa siirtämään tuhansia kuutioita jätettä paikasta toiseen? Perustelivat siirtoa ekotekona mutta kuinka paljon siirtoon kuluu energiaa ja onko siirtäminen oikeasti järkevää.
Tuskin tulevan areenan rakentajat saavat rahaa kasaan niin paljoa että vanha kaatopaikka olisi mahdollista siirtää alueelta pois. Mitä kaikkea sieltä sitten löytyy, onko siellä enää polttokelpoista jätettä ja kuinka paljon siellä on ongelmajätteeksi luokiteltavaa tavaraa jota ei Oulun lähialueilla voida edes käsitellä.
Itse näkisin mielummin pikkukankaan nykyisellään palvelemassa kaupunkilaisia ulkoilualueena, puistomaisia alueita on muutenkin kaupungissa liian vähän. Kaupungin rahoja tähän hankkeeseen ei saa sitoa liikaa, eletään tiukkoja aikoja ja säästöjä pitää löytyä. Mikäli kaupunki rahaa sitoo tuohon uuteen kongressihalliin pitää sieltä saada kohtuullisen nopeasti kaupungille myös tuloja. Yhden urhelulajin ja yhden seuran tukeminen kunnallisilla varoilla ei ole oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti