lauantai 29. joulukuuta 2012

Vuoden vaihteen tilinpäätös

Vuosi, varsinkin syksy on mennyt nopeasti erilaisissa touhuissa. Vaalit, kokoukset maakunnissa, ammattiyhdistystoiminta ja siviilihässäkät ovat pitäneet kiireisenä. Joulun aikaan sai rauhoittua hetkeksi ja heti oli flunssa päällä, sopiva kiire pitää miehen terveenä.
Vaalien jälkeen on istuttu vasemmiston kanssa ylimääräisiä kokouksia täyttämässä lauta- ja johtokuntapaikkoja, pari viikkoa sitten sovittiin viimeisistä paikoista. Lautakuntapaikat on jo julkaistu ja lukkoon lyöty ja ne menivät juuri niin kuin oli suunniteltukin. Johtokuntapaikat odottavat vielä julkistamista, mutta kyllä ne sieltä tulevat ja minullekin on luvassa varsin mielenkiitoinen paikka, ehkä jopa yllättävä.
Talvi tuli Ouluun viime viikolla lumien kera, heti on havaittavissa useita ongelmakohteita pyöräilijän näkökulmasta. Omalla reitillä mielenkiintoisimmaksi nousee Merikoskenkatu, erillinen pyörätie jätetään jälleen auraamatta ja pyöräilijät pakoitetaan autojen tai jalankulkijoiden sekaan. Itse olen kyseisessä kohdassa valinnut jalankulkijan roolin, pätkä on varsin lyhyt mutta pakottaa jalkautumaan kun laillinen ura on jätetty hoitamatta.
Ikäväkseni huomasin uuden ilmiön kevyen liiikenten väylien hoidossa Puolivälinkankaan alueella. Ykkösluokan väylät aurataan miten sattuu ja lumi ehtii tamppaantua paksuksi kerrokseksi ennen kuin kevät sulattaa väylän, tästä aiheutuu pitkä loskakausi. Monessa kohtaa auraaminen kevyen liikenteen väylällä lopetetaan siihen kun vierelle sattuu autotie ja siirrytään auraamaan sitä.
Keskussa pakkahuoneenkadulla on jo havaittu aiempina vuosina muotiin tullut ilmiö tukkia pyöräilijöiden reitti torikadun yli. Onko kyseessä huolimattomuus vai totuttu käytäntö jota vaikutusta toisten liikkumiseen ei ole huomioitu? Nyt enää odotellaan sitä että lumet aletaan kasaamaan kauppurienkadulla stokkan edessä pyörätelineiden päälle, saadaan taas ensi keväänä ihmetellä kuka rikkoi ja kenen vastuulla on telineessä olevien pyörien kunnostaminen / pois vieminen.
Toiveissa on että tulevaisuudessa kaupunki panostaisi hieman paremmin myös jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikkumiseen. Autosaaren pysäköintitalossa eilen käydessä huomasin ilokseni sinne sijoitetun yhden pyörätelineen, siinäkään ei ollut yhtään pyörää mutta teline kuitenkin jos joku haluaa säilyttää pyöräänsä sateelta suojassa.
Hyvää tulevaa vuotta kaikille toivottaen.
Markku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti