maanantai 10. helmikuuta 2014

Kohti tulevia vuosia

Mitä ihminen tekee jos ei pyri vaikuttamaan omaan tulevaisuuteensa? Tyytyy kohtaloonsa ja siirtää työttömyyspäivärahansa paikalliseen olutkuppilaan valittaen tuen pienuutta? Provosoidaan heti alkuun sakkia miettimään mitä itse tekisi, tai voisi tehdä toisin. Hyvä peruskunto, omasta itsestä huolehtiminen tuovat varmuutta ja kohottavat itsetuntoa. Hyvä kuntoisena itsensä tuntevana yksilönä on helpompi alkaa vaikuttamaan myös muiden elämään.

Toivottavasti on herätetty porukkaa hieman miettimään asioita. Herättely johtuu yksinkertaisesta syystä, keväällä on tulossa tärkeät vaalit suomalaisille, eurovaalit joihin puolueet ovat asettaneet ehdokkaita. Itse olen lähtenyt tukemaan yhtä parhaista ehdokkaista, Hanna Sarkkista. Hannan tukiryhmä kasvaa joka päivä, tukea tarvitaan paljon ja kansa pitää saada uurnille keväällä äänestämään. Itse lupasin olla ajaa pyörällä kilometrejä Hannan viestiä eteenpäin vieden.

Toissa viikonloppuna oltiin Paperin vasemmistoryhmän kanssa Keuruulla pitämässä kokousta, homma meni putkeen ja asioita käytiin sopuisasti läpi. Taas tuntui suunniteltu aikataulu venyvän porukan keskustellessa aiheista innostuneesti.Toivottavasti päivistä oli hyötyä myös niille jotka olivat paikalla jälleen ja istuneet näitä päiviä useampaan kertaan.

Eduskuntavaalit käydään reilun vuoden kuluttua, pitää varmaan alkaa jossain vaiheessa niitäkin miettimään. Rivien välistä lueskellut ja kuunnellut viestiä jolla kannustetaan tarttumaan haasteeseen. Tiukkaa mietintää asian suhteen on käyty ja alkaa pikkuhiljaa oma kanta asiaan selkiytyä, saattaa tulla tiukka vuosi. Miksi ei tarttuisi haasteeseen, luottoa tuntuu löytyvän niin pitää osoittaa olevansa luottamuksen arvoinen.

Ensi viikolla (18.2.2014) lupasin mennä edustamaan kaupungin tasa-arvotoimikuntaa naisunionin tilaisuuteen Valveen rantakalleriaan, tilaisuudesta ei puheenjohtajana voi kieltäytyä. Aikaa on varattu parikymmentä minuuttia, ei taida niin paljon saada kulumaan, mutta parhaani teen asiallisen esittelyn aikaan saamiseksi. Tarkoitus on kertoa mitä tällä hetkellä ollaan tasa-arvotoimikunnan kanssa tekemässä, tärkeimpänä on tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman päivittäminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti