torstai 20. maaliskuuta 2014

Arinan edustajiston vaalit, numero 114

Osuuskauppa Arinan edustajiston vaalit käydään joka neljäs vuosi, äänioikeutettuja ovat kaikki 15-vuotta täyttäneet asiakasomistajat. Edustajisto valitsee hallintoneuvoston, sääntö- ja lakimääräisten tehtävien lisäksi edustajisto toimii linkkinä toimivan johdon ja omistajien välillä.

Osuuskaupan pitää pystyä vastaamaan omistajien ja asiakkaiden tarpeisiin. Ekologisen ajattelun yleistyessä osuuskaupan pitää tarjota kuluttajille enenevässä määrin lähi- ja luomutuotteita. Paikallisille tavarantoimittajille on annettava mahdollisuus myydä tuotteitaan osuuskaupan tiloissa. Toimitetuista ja myydyistä tuotteista tuottajalle on maksettava järkevä hinta.

Osuuskauppa Arinan toimintaa pitää jatkossa kehittää lähemmäs asiakkaita ja omistajia. Prismojen lisäksi ihmisille on tarjottava mahdollisuus asiointiin omilla asuinalueillaan, aamusta iltaan palvelevat Salet ja S-marketit pitää perustaa sinne missä ihmiset ovat. Arinalla tulee olla paikallisia yhteistyökumppaneita liikunnan, urheilun ja kulttuurin parissa. Paikallisille pienyrittäjille pitää jättää mahdollisuus toimintaan kuntakeskuksissa.

Kauppa tarjoaa monelle nuorelle opiskelijalle ensimmäisen kontaktin työelämään. Kauppa tarvii näitä nuoria vähintään yhtä paljon kuin nuoret töitä. Omaaktiivinen, positiivisella asenteella myymälässä palveleva henkilöstä on paras mainos yritykselle, tyytyväisten asiakkaiden lisäksi. Henkilöstölle on taattava pysyvä työ täysillä viikkotunneilla, josta maksetaan vähintään työehtosopimusten mukainen palkka.

Arinan ruokakori on monena vuonna arvioitu halvimmaksi Oulussa, uusien toimijoiden tultua markkinoille ruokakori ei kestä enää vertailua hinnan perusteella. Asiakkaille on taattava jatkossa entistä edullisempi ostosten tekopaikka. Osuuskaupan tavoitteena ei saa olla maksimaalinen voiton tavoittelu, kohtuullinen tuotto. Toimintojen kehittäminen ja paremmat palvelut ovat avain parempaan tulevaisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti