lauantai 4. huhtikuuta 2015

Työ ei lisäänny työaikaa pidentämällä

Risto Siilasmaa on herännyt huutamaan samaa mantraa EK:n kanssa. Työntekijöiden työaikaa on pidennettävä ja arkipyhät poistettava nuorten työllistymisen parantamiseksi.  Johtajat ovat säännöllisesti vaalien alla tulleet koloistaan esiin edellä mainitun viestin kanssa.

Annan johtajille vastaesityksen, lyhennetään työntekijöiden työaikaa ja nostetaan tuntipalkkaa. Näin ostovoima kasvaa, ehditään kuluttaa tuotteita ja palveluja ja tarvitaan työvoimaa lisää. Haluaisin nähdä sen kaavan, jolla johtajat perustelevat väitteensä. Itse en ole vielä onnistunut ajatusta avaamaan työllisyyttä parantavana, ainoastaan osakkeenomistajan voittoa lisäävänä.

Arkipyhien poistamiseksi työnantajan pitää ottaa yhteyttä evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Mikäli kirkko aiheuttaa toiminnallaan haittaa yrityksille, he ovat velvollisia korvaamaan aiheuttamansa vahingot. Ellei EK pääse kirkon kanssa yhteisymmärrykseen voi EK haastaa seurakunnat oikeuteen.

Parissa asiassa olen Siilasmaan kanssa samaa mieltä, yrittämistä ja investointeja haittaaville valituskierteille on saatava stoppi. Valitusoikeus pitää olla, mutta valitukset pitää käsitellä nopeammin. Vuosia kestävät valituskierteet eivät ole kenenkään etu. Keinoja työssä jaksamisen parantamiseksi on mietittävä yhdessä työntekijöiden kanssa.  

Suomen työttömyyttä ei poisteta työaikoja pidentämällä, eläkeikää nostamalla, palkkoja pienentämällä tai työehtosopimuksia heikentämällä. Ongelmat ovat johdossa, joka ei näe todellisuutta toimistonsa ulkopuolella, panostaminen tuotteiden markkinointiin ja myyntiorganisaation kehittäminen ovat paljon tehokkaampia keinoja työllisyyden ja tuottavuuden lisäämiseksi.

Risto Siilasmaa on ollut Nokian hallituksen jäsen vuodesta 2008 ja hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2012. Mitä Siilasmaa on saanut aikaan? Suurin saavutus on tuhansia työttömiä ajamalla Nokian puhelintuotanto ja kehitys pois Suomesta.
Risto Siilasmaa on yksi Suomen rikkaimmista henkilöistä, nostaa palkkiot suuryritysten hallituspaikoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti