tiistai 26. tammikuuta 2016

Kasviksia pakkasesta

Suomalaiset ovat oppineet syömään vihanneksia aiempaa paremmin. Yksi merkittävä syy on pitkäjänteinen valistustyö, sekä kotimaisten tuotteiden saatavuus. Itsekin kuulun joukkoon joka ei aiemmin syönyt tomaattia, tai kurkkua talviaikana ollenkaan. Syynä oli etteivät etelästä tuodut kurkut olleet maukkaita.
Kasvihuoneviljelyn lisäännyttyä on hinta kotimaisilla tuotteilla laskenut, laatu ja saatavuus parantuneet. Kuluttaja on valmis maksamaan hyvästä tuotteesta korkeamman hinnan, niin myös minä. Tarjonnan parantuessa, hinnan tullessa kohtuulliseksi on ulkolaisten vihannesten tuonti vähentynyt merkittävästi. Ainakin tälläisen johtopäätöksen voi tehdä kun katsoo kauppojen hevi-osastoja.
Ekologisempaa olisi syödä kauden tuotteita, kuten juureksia talvella jotka säilyvät talven yli hyvin. Minun mielestäni kurkku ja tomaatti kuuluvat kotimaisina suomalaisten ruokapöytään myös talvella. Ainakin tiedämme mitä syömme, missä se on tuotettu ja tuotantoketjun seuraaminen on paljon helpomaa, kuin matkata tuhansien kilometrien päähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti