perjantai 19. helmikuuta 2016

Aamu tv:n seurantaa

Aamu televisiossa on keskusteltu monesta aiheesta, joista voisi kirjoittaa ja ottaa kantaa laajemmin. Siksi kirjoitan aiheista nyt nopeasti muutaman rivin pinnalle nousseista ajatuksista.

Aloitetaan metsien tuhkaamisesta, eli tuhkalla lannoituksesta. Vuosisatoja suomalaiset ovat kaskenneet metsiä pelloiksi, nyt on tehty tutkimus joka paljastaa salat tuhkaamisesta. Tuhka on hyvä lannoite myös metsämaalle, itselleni tämä ei tullut yllätyksenä. Ei tarvitse mennä kuin metsään ja katsoa miten metsäpalossa tuhoutunut aukio täyttyy nopeasti lehtipuulla ja elämä palaa paloaukelle.

Kimmo Timonen on saanut todella harvinaisen kunnianosoituksen uransa päätteeksi, jopa niin hienon että kutsu linnanjuhliin olisi tuntunut naurettavalta. Vetääkö edes paidan jäädyttäminen vertoja presidentti Obaman pitämälle puheelle valkoisessa talossa, puheelle jonka Obama piti Timoselle. Hieno pelaaja joka on taistellut uransa aikana hienosti sekä seura-, että maajoukkueessa. Milloin suomalaiset jääkiekko vaikuttajat heräävät tunnustamaan Timosen saavutukset.

Haastattelussa oli Timo Soini, 1/3 hallituksen kolmesta ässästä. Maahanmuuttovastaisen puolueen puheenjohtaja joka hankkii maahan halpatyövoimaa turvapaikanhakijoista ja haluaa Suomen eroavan Eu:sta. Haastattelusta myönteisenä jäi itselle mieleen Soinin maltillinen puhuminen ilman uhoa, ilmeisesti hän koki olonsa turvalliseksi aamu toimittajan kanssa. Realismia oli havaittavissa puheesta, ongelmiin on puututtava ja ratkaisut löydettävä. Olen täysin samaa mieltä, miksi toisimme tänne kylmään pohjolaan ihmiset turvaan, kun voisimme auttaa heitä lähemmäs kotia tukemalla paikallisen hallinnon aikaan saamista, demokratian toteutumista.

Toinen juttu joka asiasta nousi esiin oli Iso-Britannian mahdollinen ero eu:sta, Timo joka haluaisi Suomen irti eurosta ja eu:sta ei hyväksy Iso-Britannian eroa. Kummallista, koska britit voisivat toimia tien avaajana liittovaltion tuhoutumisessa. Todellisuus on, että brittien ero eu:sta olisi katastrofi Suomen valtiolle. Olemme olleet koko Euroopan unionin historian ajan olleet nettomaksajana, brittien ero nostaisi entisestään meidän jäsenmaksuamme.

Talvivaarasta puhuttiin jälleen, rahat jotka talvivaaralle myönnettiin viime vuonna on syöty. Vaasan hallinto-oikeus ei ole tehnyt päätöstä Nuasjärven purkuputkesta, kevät alkaa painamaan päälle ja vesiongelma tulee jälleen eteen. Valtio on ruokkinut projektia reilusti yli 200 miljoonalla ja taas ollaan rahaa vailla, prosessin alasajonhinta olisi ollut aikanaan noin 300 miljoonaa. Prosessin toimivuudesta alkaa olemaan toimijalla jonkinlainen epäluulo, toimiiko se Suomen ilmastossa vai ei. Minä voin sanoa ettei toimi. Viisain teko minkä eduskunta voi tehdä on lopettaa rahan pumppaaminen Pekka Perän suoleen, ulkopuolisia sijoittajia ei ole tulossa valtion avuksi. Tällä menolla voimme antaa jokaiselle työntekijälle miljoonan ja silti pääsemme halvemmalla kuin työntämällä rahaa kannattamattomaan toimintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti