sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kansanedustajien otteita

Kaleva teki juttua Oulun seudun kansanedustajien otteista viime vuodelta. Erityisesti naiskansanedustajat ovat olleet ahkeria pitämään puheita. Puheliain kansanedustaja on ollut kajaanilainen Timo V. Korhonen, vain pääministeri Sipilä on edellä pidetyissä puheenvuoroissa.

Pidettyjen puheenvuorojen määrässä Hannat Sarkkinen ja Halmeenpää hävivät niukasti, mutta kuittaavat tehtyjen aloitteiden määrässä Korhosen selvästi. Kysymysten määrässä tilanne on naisten eduksi samaa tasoa. 

Poissaolotilastoa johtaa keskustan Mirja Vehkaperä, Mirja on muistaakseni saanut perheenlisäystä ja on perhevapaalla. Toisena poissaoloissa on perussuomalaisten Immonen 28:lla poissaololla. 

Immonen noudattaa aiemmilta vuosilta ja kaupunginvaltuustosta tuttua linjaa. Puheenvuorot jääneet pitämättä, aloitteita ei ole tehtynä yhtään kappaletta. Kysymyksiä sen sijaan on noussut mieleen kolme kappaletta. Kaleva ristikin Immosen jutussa maan hiljaiseksi, eikä syyttä. En muista hänen pitäneen pyytäneen yhtään puheenvuoroa eduskunnassa, tai kaupunginvaltuustossa. Ehkä juuri siitä syystä ettei hän käy kokouksissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti