torstai 18. helmikuuta 2016

Nolla tuntia töitä?

Nollatuntisopimusten kieltämiseksi on tehty kansalaisaloite. Tämän päivän aamu tv:ssä oli haastattelussa nollatuntisopimus aktiivi, nollatuntisopimuksella työskentelevä ja henkilöstöyrityksen edustaja.

Yrityksen edustaja oli toimensa puolesta aloitetta vastaan, eikä suostunut myöntämään väärin käytöksiä työntekijöiden puolelta. Hän myönsi, että niitä voi olla, mutta niihin puututaan henkilöstöpalveluyritysten liiton toimesta. Tämä ei varmasti kaltoin kohdeltua työntekijää paljoa lämmitä, en usko kyseisen liiton kovin aktiivisesti etsivän tai rankaisevan jäsenyrityksiään väärinkäytöksistä. Kenellä on pokkaa alkaa näykkimään kättä joka ruokkii sinut ja perheesi.

Työntekijöiden edustajat, kokemus asiantuntijat kertoivat haluavansa saada jonkinlaisen turvan sairauden ajaksi. Sitova, sopimukseen merkitty minimi tuntimäärä toisi merkittävän parannuksen työsuhdeturvaan ja mahdollistaisi elämän suunnittelun paremmin.

Henkilöstöyritys oli tehnyt kyselyn työntekijöilleen, kuinka moni olisi valmis tekemään täyttä työviikkoa. Heidän saamansa vastausten mukaan työntekijät ovat tyytyväisiä nollasopimuksiin. Ihmettelin tätä, samoin toimittaja joka kysyi seuraavaksi henkilöstörakenteesta, ketä työntekijät ovat. Siinä vaiheessa paljastettiin suurimman osan työntekijöistä olevan opiskelijoita, opiskelujen osalta täyden työviikon tekeminen on mahdotonta. Haluatko valmistua, vai jäätkö jumiin henkilöstövuokrayritykseen tekemään nollatuntisopimuksella töitä. Ei tarvitse miettiä kumpi kiehtoo enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti