perjantai 8. huhtikuuta 2016

Kallioparkin laajennus

Oulun Kauppakamarin puheenjohtaja Levon mielestä olisi tärkeää kehittää keskustaa laajentamalla kallioparkkia. Tämän päivän Kalevassa hän ehdottaa, että kaupunki irtautuisi pysäköintilaitoksen hallinnoinnista. Hallinnoimaan pitäisi saada, joku kansainvälinen toimija jolla on kokemusta vastaavien laitosten hallinnoinnista. Levon mielestä kaupunki sopisi silti laajennuksen maksajaksi, eli kuntalaisten verorahat kelpaavat lahjoitettavaksi kansainvälisesti toimivalle yritykselle.
Kivisydän on ollut toiminnassa nyt noin puoli vuotta, tänä aikana luolan 900 parkkipaikkaa on käyttänyt keskimäärin 1500 ajoneuvoa päivässä. Parhaina päivinä käyttäjiä on ollut noin kaksinkertainen määrä, hyvä luku johon on päästy muutamana ruuhkapäivänä.
Kallioparkin rakentamista perusteltiin aikoinaan maan päältä poistettavilla pysäköintipaikoilla ja joukkoliikenteen kehittämisellä. Pysäköintipaikkoja on poistunut hallituskadulta noin 30-40 ja isokadulta Valkean rakennustyömaan alle jääneenä noin 20 autopaikkaa. Joukkoliikennettä on kehitetty yksityisautoilua suosimalla.
Kivisydämen laajentamisen kiirettä ihmettelen, kun luolan käytöstä ei ole vielä kokemusta pidemmältä ajalta. Perusteluina on jälleen keskustan elävöittäminen ja pysäköintiongelman ratkaiseminen, joka ei ole Oulussa ongelma minun mielestäni. Keskustassa on liiketiloja tyhjillään paljon, parkkihalleja puolityhjänä ympäri keskustaa ja kivisydämessä ei ole vielä kertaakaan tarvinnut myydä ei oota.
Mikäli Kauppakamari haluaa alkaa laajentamaan maan alla sijaitsevaa pysäköintilaitosta ja antaa laitoksen hallinnoinnin kansainväliselle toimijalle, on heidän otettava yhteyttä Oulun pysäköintiin ja tehtävä varteen otettava tarjous pysäköintilaitoksen omistuksen siirtämisestä toiselle toimijalle. Tässä vaiheessa kuntalaisten rahojen sijoittaminen pysäköintilaitoksen laajennukseen ei ole ajankohtaista. Herääkin kysymys, kenen käskystä Oulun Kauppakamarin puheenjohtaja Levo edes ottaa asian puheeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti