maanantai 18. huhtikuuta 2016

Valintoja

Lauantaina pidettiin vasemmistoliiton Pohjois-Pohjanmaan piirin kevätkokous Koskelankylän Walolla. Hienot puitteet oli kokoustaa ja palvelu pelasi, vaikka edellisenä iltana poliisi oli joutunut tyhjentämään paikan juhlivista nuorista.

Kokous eteni tiukasta aikataulusta huolimatta ripeästi ja hyvässä järjestyksessä Oulun kunnallisjärjestön puheenjohtajan Rauno Hekkalan johdolla. Itse kävin pitämässä yhden puheenvuoron, aiheena itselläni oli tuleva puoluekokous ja siellä valittava puheenjohtajisto. Oma arvaukseni on uudeksi puheenjohtajaksi joko Aino-Kaisa Pekonen tai Li Anderson, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi äänestän Hanna Sarkkista.

Toisen ja kolmannen varapuheenjohtajan paikkaa tavoittelee minulle tuttu henkilö Keski-Suomesta, tästä syystä tulen äänestämään Juho Kauttoa puheenjohtajistoon. Juhon sivut löytyvät nimellä googlettamalla tai suoraan tästä linkistä, tällä hetkellä sivut ovat vielä eduskuntavaali painotteiset, mutta ajatus Juholta löytyy siellä.

Piirikokous päätöksiä olivat Hanna Sarkkisen asettaminen ensimmäisen varapuheenjohtajan taistoon, sekä Risto Kalliorinteen ja Niko Peltokankaan tukeminen puoluesihteerin paikalle. Puoluevaltuustoon valittiin myös henkilöitä, tällä kertaa myös oululaisia, itse pääsin varapaikalle. Oulussa käydyn jäsenäänestyksen pohjalta piirihallitus vahvisti myös oululaiset  ja koillismaalaiset puoluekokousedustajat. Koillismaalta edustajaksi valittiin Tarmo Raatikainen, Oulusta valittiiin 14 edustajaa, myös minut.

Puoluekokouksen aikana tulen tekemään töitä Juhon lisäksi myös oman piirin asettamien ehdokkaiden taustalla, on hienoa toimia osana porukkaa joka tietää mitä on tekemässä.

Viikonlopun kokouksista tiedotteita löytyy sivustoilta http://pohjois-pohjanmaa.vasemmisto.fi/ sekä http://oulunvasemmisto.fi/, joihin päivitellään tietoa useamminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti