keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Julkisen katutilan rajoittaminen miehiltä

Kauppakeskus Valkea on anonut ja saanut luvan sulkea julkisen katutilan lauantaina kello 19-23 väliseksi ajaksi miehiltä. Ympäristö- ja yhdyskuntalautakunta on suostunut pyyntöön, jota on perusteltu tapahtuman onnistumisella ja turvallisuudella. Valkean tiloissa vietetään naisille suunnattua tilaisuutta, entä miehet tai muu sukupuoliset jotka ovat kiinnostuneita muodista, haluavat kuulla Tomi Metsäketoa tai Mikko Leppilampea?

Lauantai-iltana on paljon kulkijoita kaupungilla, myös miehiä. Tehtyä päätöstä ei voi perustella edes tilaisuuden maksullisuudella, koska maksua ei peritä. Ymmärtäisin kauppakeskuksen sulkemisen, mutta en julkisen katutilan sulkemista. Kauppakeskus Valkea ja päätöksen siunannut yhdyskuntalautakunta ovat mokanneet tässä asiassa pahemman kerran.

Tältä keskustelulta olisi vältytty yksinkertaisesti sillä, että kaikilla olisi ollut pääsy julkiselle kadulle myös tapahtuman aikana. Kaupat olisivat voineet omilla sisäänkäynneillään informoida naisten illasta. Miehet kyllä ymmärtävät milloin heitä ei kaivata maksaviksi asiakkaiksi.

Markku Eilola-Jokivirta
Tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti