Mikä mies?

Peruskoulun jälkeen en vielä tiennyt mitä haluan tehdä isona, luonteva paikka oli lähteä lukioon miettimään tulevaisuuden suunnitelmia. Yleissivistävien opintojen päätyttyä palvelin kahdeksan kuukautta Kajaanissa Hoikankankaalla, varusmies aikana omat ajatukset alkoivat selkiytyä. Pääsin ammattikouluun suorittamaan yo-automaatiomekaanikon opintoja.

Koulusta valmistuessa ei töitä omalta alalta löytynyt. Silloinen tyttöystävä, nykyinen vaimo pääsi opiskelemaan Poriin. Koska Oulussa ei ollut töitä, lähdin mukaan katsomaan elämää etelässä. Porissa suoritin lukkosepän ammattitutkinnon, lukkosepän papererit taskussa palasin Ouluun neljän vuoden jälkeen. Lukkoseppänä työskentely opetti tulosvastuuta omista tekemisistä ja ymmärtämään pienyrittäjän arkea.

Vuosituhannen vaihteessa tuli mahdollisuus siirtyä teollisuuden palvelukseen, suoritin kunnossapidon ammattitutkinnon. Työskentelin 14 vuotta kunnossapitoasentajana, jonka jälkeen siirryin prosessityöntekijän nimikkeellä tuotannon tehtäviin erikoisosaajaksi.

Ammattiosastossa minulla on useita luottamustehtävissä, nuorisovastaavana, vapaa-ajanvastaavana, ammattiosaston hallituksessa, sairauskassan hallituksessa, opintosihteerinä ja varataloudenhoitajana. Mielenkiintoisia tehtäviä jotka ovat opettaneet paljon päätöksen teosta.

Perhe on tärkeä osa elämää, kaksi lasta opettaa joustavuutta elämän eri tilanteissa. On ilo seurata lasten kasvua ja kehitystä kohti aikuisuutta, antaa tukea ja luoda heille parhaat mahdollisuudet kehittyä tasapainoisiksi yhteiskunnanjäseniksi. Perhe vaatii paljon, mutta antaa enemmän, todellinen voimavara.

Polkupyörä on minulle liikkumisväline siinä missä toisille auto, pyöräily on myös harrastus, pyöräily on helppo yhdistää toiseen aktiiviseen harrastukseen, geokätköilyyn. Ikääntyminen ei ole pelkkää juhlaa, itsestään on pidettävä huolta. Monipuolinen liikunta auttaa asiassa, vuoden 2017 alusta olen opetellut kulkemaan aktiivisesti kuntosalilla.

Elämä on opettanut paljon suvaitsevaisuutta, toiset huomioiden elämä on kaikille paljon helpompaa. Oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat asioita joita noudatan. Päätöksiä tehdessä pyrin miettimään asiaa monelta kantilta ja löytämään sopivan ratkaisun, joka tyydyttää kaikkia osapuolia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti